KW4W

VENDOSSHMËRIA PËR TU PUNËSUAR

VENDOSSHMËRIA PËR TU PUNËSUAR Vendosshmëria për tu punësuar është një nga faktorët kryesorë (nëse jo kryesori) që mundëson gjetjen e punës. Në të shumtën e rasteve, ky faktor i ndanë njerëzit e punësuar nga të papunësuarit. Nëse te personi ekziston vendosshmëria dhe vullneti i plotë për tu punësuar, ai/ajo do

NJOHJA E VETES DHE AFTËSIVE PERSONALE

NJOHJA E VETES DHE AFTËSIVE PERSONALE Njohja e vetes dhe aftësive personale ka shumë rëndësi në procesin e gjetjes së punës. Njohja e vetes nuk është gjë e lehtë siç mund të duket në sipërfaqe. Shumë njerëz nuk e njohin mirë veten dhe aftësitë e tyre. Ka shumë individë të

GJETJA E BURIMEVE TË PUNËSIMIT

GJETJA E BURIMEVE TË PUNËSIMIT Për të gjetur punën e dëshiruar, ju duhet të keni burimet tuaja të punësimit të cilat i kontrolloni në baza ditore. Burime të cilat lajmërojnë për vende të lira të punës janë gazetat, portalet e punësimit në internet, zyret e ndryshme të punësimit, webfaqet e

ANGAZHIMI NË GJETJE TË PUNËS

ANGAZHIMI NË GJETJE TË PUNËS Angazhimi, sikurse vendosshmëria për të punuar, është faktor shumë i rëndësishëm në gjetjen e punës. Kjo mund të tingëllojë si gjë evidente, mirëpo ka shumë njerëz që sot janë të papunë shkaku i angazhimit të tyre të dobët. Angazhimin për të gjetur punë mund ta

ANALIZIMI I SHPALLJEVE, HULUMTIMI I KOMPANIVE DHE GJETJA E PUNËS SË PËRSHTATSHME

ANALIZIMI I SHPALLJEVE, HULUMTIMI I KOMPANIVE DHE GJETJA E PUNËS SË PËRSHTATSHME Shpalljet e punës shumë shpesh janë reflektim i mentalitetit dhe qëllimeve të kompanisë apo organizatës përkatëse. Në të mund të vërehen ambiciet e kompanisë, përgjegjësia, niveli i edukimit të njerëzve që punojnë në të, ngrohtësia sociale dhe aspekte

HULUMTIMI DHE NJOHJA E POZITËS PËR TË CILËN APLIKOHET

HULUMTIMI DHE NJOHJA E POZITËS PËR TË CILËN APLIKOHET Hulumtimi i pozitës së punës për të cilën aplikohet është një proces shumë i rëndësishëm. Edhe nëse ju dëshironi të aplikoni në një pozitë të profesionit tuaj, hulumtimi i pozitës përsëri mund të jetë i nevojshëm. Gjërat mund të kenë ndryshuar

PËRPILIMI I C.V.-SË

PËRPILIMI I C.V.-SË Shkronjat “C.V.” janë inicialet e termit latin curriculum vitae, që në shqip do të thotë “shtegu i jetës sime”. Ky term përdoret për dokumentin ku vendosen të dhënat tona profesionale. Fjala “rezyme” shpesh përdoret si sinonim i këtij termi, mirëpo disa burime argumentojnë se rezymeja është formë e

PËRPILIMI I LETRËS MOTIVUESE

PËRPILIMI I LETRËS MOTIVUESE Në letrën motivuese ju keni mundësinë të komunikoni direkt me punëdhënësin. Aty ju tregoni se pse mendoni që ju jeni personi i duhur për pozitën e shpallur nga kompania. Letra motivuese e mirë mund të ketë rol vital në punësimin tuaj. Letra motivuese është reflektim i

DREJTSHKRIMI

DREJTSHKRIMI Nëse ju nuk e njihni drejtshkrimin e gjuhës shqipe, ju tashmë jeni duke dëmtuar veten dhe të ardhmen tuaj në përmasa të mëdha. Drejtshkrimi është komponentë esenciale në çdo fushë profesionale dhe në çdo fazë të punësimit. Nëse C.V.-të dhe letrat motivuese nuk përmbajnë drejtshkrim, atyre iu bie vlera

APLIKIMI

APLIKIMI Pasi që keni përfunduar fazat e kaluara me sukses, juve ju mbetet të aplikoni në pozitën e dëshiruar të punës. Aplikimi mund të bëhet nëpërmjet internetit, telefonit, apo dorëzimit fizik të zarfit. Zakonisht kompanitë janë specifike për mënyrat e aplikimit. Ju duhet që gjithmonë të i ndiqni udhëzimet specifike

LOAD MORE